Динкић: Биће поништен тендер за продају “Железаре”

31. 08. 2012. | Бета

Министар финансија и привреде Србије Млађан Динкић изјавио је јуче да ће тендер за продају “Железаре Смедерево” бити поништен.

– Ниједна од компанија које су се јавиле на тендер није озбиљна и сада нам се јављају много озбиљнији стратешки партнери – рекао је Динкић на конференцији за новинаре после седнице Владе Србије.

Он је нагласио да се тренутно озбиљно разговара са потенцијалним стратешким партнерима за смедеревску железару, али није прецизирао о којим компанијама је реч.

– Ако се овако настави, очекујем да ћемо наћи партнера за железару до краја ове године – казао је Динкић и истакао да је железара у Смедереву веома битна за српску привреду.

Тендер за избор стратешког партнера смедеревске железаре објављен је 18. Априла 2012. Године. Рок за достављање понуда био је 4. Мај, али је продужен до 11. Јуна, а потом до 10. Септембра.

Пријаву за учешће на тендеру поднеле су три компаније – украјински “Донетскстеел Гроуп”, руски “Урал Мининг анд Металлургицал Цомпањ”, као и “Унитед Пилсен” из Луксембурга.

Амерички “У. С. Стеел” повукао се из те фабрике крајем јануара због пословања с губицима и власништво продао држави Србији за један долар.

Производња у “Железари Смедерево” привремено је обустављена почетком јула ове године, до 1. Септембра.

Advertisements

Posted on August 31, 2012, in Инвестиције. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: