До краја 2012. Године уговори за изградњу пруге Београд – Панчево

22. 08. 2012. | Танјуг

До краја године биће потписани извођачки уговори за изградњу и електрификацију другог колосека пруге Београд – Панчево, за реконструкцију шест деоница на железничком Коридору 10 и набавку нових дизел – моторних возова, договорено је 21. Августа на састанку представника руских и српских железница, на коме су разговарали о реализацији пројеката из кредита Владе Руске федерације.

С обзиром на сложеност и обим послова на пројектима изградње пруге Ваљево – Лозница и реконструкцију српског дела пруге Београд – Бар до границе са Црном Гором, конкретни уговори се очекују почетком наредне године.

– Приближавамо се циљу и све смо ближи потписивању конкретних уговора. Међувладин споразум обе стране су усагласиле и сада је на српском Парламенту да га ратификује – рекао је потпредседник Руских железница Александар Владимирович Салтанов, који предводи руску делегацију.

Као кључни предуслов за потписивање првог извођачког уговора је усаглашавање цене за пројекат изградње и електрификације другог колосека железничке пруге Београд – Панчево, рекао је Салтанов на састанку коме је присуствовао и амбасадор Руске федерације у Србији Александар Васиљевич Конузин.

Помоћник српског министра за саобраћај Дејан Ласица је истакао да се за две недеље очекује позитиван извештај Републичке ревизионе комисије за идејни пројекат за изградњу пруге Београд – Панчево, а да ће средства за експропријацију обезбедити Влада Србије.

Руски стручњаци су истакли спремност да заједно са стручњацима српских железница почну радове на прузи Ваљево – Лозница, са најсавременијом опремом и технологијом која до сада није коришћена на овим просторима.

Амбасадор Конузин је истакао да је створена позитивна атмосфера за добру међусобну сарадњу у области саобраћаја, енергетике и пољопривреде и да јавност с правом очекује конкретне резултате.

Advertisements

Posted on August 22, 2012, in Инвестиције. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: