Ко пије највише кафе на послу?

Највише кафе на радном месту пију научни радници и лабораторијски техничари, показало је истраживање обављено у САД.

Реч је студији америчког ланца брзе хране Данкин Донатс и специјализованог сајта Цареер Буилдер на основу које је објављена листа професија чији припадници највише пију кафу за време радног времена.

После водеће позиције који су заузели научни радници и лабораторијски техничари, на другом месту ове листе налазе се запослени у маркетингу, потом административни радницу у образовним установама.

Четрврто место деле уредници и писци, на петом је административна струка у здравству, потом физичари, па запослени у ресторанима брзе хране.

На осмом месту су професори, деветом социјални радници а на десетом економисти.

У студији се наводи да 46 одсто запослених Американаца сматра да конзумирање кафе за време радног времена подстиче њихову продуктивност. Чак 61 одсто запослених који пију кафу током рада изјавило је да попије бар две шољице кафе дневно у току радног времена.

У студији се наводи да запослени у правосуђу као и хотелијери углавном пију црну кафу док су новинари склонији ароматизованим кафама.

У студији објављеној у француском листу Фигаро наводи се да запослени Французи пре свега користе јутарње паузе за испијање кафе коју истовремено користе као неку врсту добродошлице на посао као и за разговор са колегама.

Како је показало једно истраживање спроведено у Великој Британији, Британци 24 минута у току једног радног дана потроше на испијање кафе односно 188 дана и 21 сат током радног века, што предузећа кошта 490 евра годишње по запосленом, пренео је француски лист Фигаро. (Ецономy. Рс, Танјуг 21. Август 2012.)

Advertisements

Posted on August 21, 2012, in Занимљивости. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: