“Комико Оил” одустао од контратужбе

15. 08. 2012. | Политика

Упркос најавама да ће против града Смедерева поднети контратужбу, “Цомицо Оил” за сада то неће учинити.

До краја недеље, Привредном суду у Пожаревцу доставиће одговор на тужбу града Смедерева, уз предлог да се тужба одбије, одлучили су у “Цомицо Оил” – у.

“У предлогу пресуде тражићемо да суд наложи граду Смедереву да дозволи плаћање закупа уз све правне гаранције за сигурност инвестирања”, изјавио је за Политику заменик директора “Цомицо Оил” – а Радомир Радивојевић.

“Одустали смо у овом тренутку од контратужбе и тиме желимо да покажемо колико смо озбиљни у намерама да изградимо рафинерију у Смедереву. За контратужбу није касно све до закључења главне расправе, а од тока суђења зависи да ли ћемо је поднети”, рекао је он.

Он додаје да ће суду доставити комплетну хронологију документације од почетка преговора за градњу рафинерије, као доказ да је инвеститор радио све по закону и имао довољно стрпљења. Одговором на тужбу, каже Радивојевић, избрисаћемо љагу са имена фирме, коју нам је Смедерево нанело.

“Цомицо Оил” није платио закупнину од 652 милиона динара у уговореном року за 113 хектара земљишта на обали Дунава, где би градио нафтна постројења.

По истеку рока, јавни правобранилац Смедерева упутио је опомену и дао додатних осам дана за уплату, а тек онда поднео тужбу за раскид уговора о закупу.

“Цомицо Оил” оптужује град и актуелну градоначелницу Јасну Аврамовић за опструкцију инвестиције. Аврамовићева је изјавила да нико није изнад закона, па ни сам град, те да ниједан функционер у Смедереву не може донети одлуку о том питању без сагласности локалног парламента.

Расплет судског спора не може се очекивати пре јесени, а сва је прилика да ће тиме бити решена и судбина рафинерије око које се у Смедереву ломе копља већ три и по године.

Advertisements

Posted on August 15, 2012, in Инвестиције. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: