Бајрон Виен предвиђа економски колапс западне Европе

Економија 12: 33 / 3. 7. 2012

Бајрон Виен, потпреседник Блекстон Адвајсор Партнерс у свом новом блогу тврди да је разговарао са најпаметнијем човеком у Европи, о коме пише већ деценију не помињући његово име, који “уме да предвиди економске трендове” и који сматра да ће велики дугови уништити западну цивилизацију.

Најпаметнији човек у Европи већ годианама говори да ће акумулација дуга бити крај развијеног света. Фискални стимуланси више не раде свој посао а централне банке широм света постаће немоћније да спашавају економије. За сада нас само трикови владајућих структура одржавају на ивици катастрофе, али то неће дуго трајати, сматра он.

“Овде влада уверење да је Европска унија добра идеја. Европске земље су се ујединиле да би могле да се такмиче са САД и Азијом, то је била економска одлука. Међутим, није било контроле банкарског система што се сада може успоставити унијом банака”, мисли он, и додаје да би сада требало све централне банке света да наставе да штампају новац што би довело до инфлације – инфлација је цена коју морамо платити за раст. Он предвиђа и да ће се француски дефицит погоршати ако Оланд спроведе своја изборна обећања (вероватно мисли на смањивање старосне границе за одлазак у пензију и повећање минималца).

У оваквој ситуацији добро питање је шта урадити са својим новцем? Улагати у компаније не, јер сви бележе лош повраћај инвестиција, можда би требало куповати енергетске залихе јер је добро имати опипљив посед. Ако пак желите да улажете он вам предлаже ИБМ и Аппле, као и неке швајцарске мултинационалке.

Advertisements

Posted on July 3, 2012, in Европска унија. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: