Плаћање на почек опет је хит

Већина прехрамбених трговинских ланаца продужила је рок отплате рачуна до четири месеци. А многи су због све веће беспарице снизили и лимите рачуна, којим се омогућава почек.

– У свим малопродајним објектима „Темпа“ и „Максија“ продужили смо рок бескаматног одложеног плаћања на 120 дана – каже Мартина Петровић, асистент за односе са јавношћу „Делез групе“ у Србији за Новости. – Тај почек ће бити одобраван до 6. Априла за рачуне изнад 2. 000 динара.

Потрошачи у ланцима „Меркатор“ и „Рода“ имају прилику да купљену робу плате тек кроз 60 дана (за износе изнад 2. 000 динара) , или после три месеца за куповине вредније од 5. 000 динара. И у трговинама „Идее“ за време предстојећих празника постоји могућност одложеног плаћања до 90 дана, чековима грађана без камате за износ већи од 2. 000 динара. У „Идеи екстра“ за рачун изнад 2. 000 динара плаћање се одлаже чак 180 дана.

– У маркетима „Супер Вера“, куповином у вредности од хиљаду динара, потрошачи стичу могућност плаћања чековима грађана без камате, и до 120 дана – кажу у тој трговачкој кући.

Учешће чекова, картица и кеша у плаћању, у односу на прошлу годину не бележи значајне промене у навикама потрошача. Анализе показују да се у мањим продајним објектима више плаћа готовином и картицама, а у мегамаркетима скоро сваки шести потрошач користи чекове и могућност одложеног плаћања. А, током викенда њихов број се повећава. (Ецономy. Рс, 5. Април 2012.)

Advertisements

Posted on April 6, 2012, in Трговина and tagged . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: